LUNCH MET LEF

Download

06/05/2024

Herdenkingsplechtigheid Operatie Ramrod 2024

Stad Brugge organiseert in samenwerking met basisschool Immaculata en basisschool De Geluksvogel een plechtigheid ter gelegendheid van de herdenking van Operatie Ramrod.de geallieerde luchtaanval van Britse en Amerikaanse vliegtuigen op de Duitse Marinehauptstelle Brügge in het kasteel Ter Linden in Sint-Michiels op 28 mei 1944.

lees meer
VP

20/04/2024

Bezoek aan de Triënnale 2024

In april brachten de leerlingen van het derde kleuter en van de lagere school een bezoek aan de Triënnale in Brugge. Twaalf kunstenaars en architecten zijn voor Triënnale Brugge 2024 uitgenodigd om na te denken over de stad van morgen. Aan de hand van tijdelijke kunst- en architectuuringrepen reflecteren ze over nieuwe vormen van (her)gebruik. Hieronder lees je enkele eerlijke meningen van de leerlingen.

lees meer
1

25/03/2024

Beach Clean Up 2024

Op zondag 24 maart trokken we met enkele Geluksvogels naar het strand van Zeebrugge om achtergelaten afval op te ruimen.

lees meer
Kinderfuif

10/03/2024

Onze kinderfuif was weer een groot succes!

Op zaterdag 10 maart was het weer tijd voor onze jaarlijkse kinderfuif. Alle kinderen van de lagere school kwamen zich uitleven op de allerleukste muziek! Met dank aan onze fantastische ouderraad om dit elk jaar opnieuw te organiseren.

lees meer
5

19/01/2024

Wist je dat wij een filmclub op school hebben?

Voor het tweede jaar op rij organiseren wij op school de filmclub onder begeleiding van juf Yfke. Kinderen vanaf het vierde leerjaar zijn op dinsdag na schooltijd welkom om een film te bekijken en daarna te praten over wat ze hebben gezien. Wist je trouwens dat de leden van de filmclub ook de films kiezen die we volgende week afspelen op Wintervonken! We lieten enkele leerlingen aan het woord over hun ervaringen met de filmclub!

lees meer
3

22/12/2023

De Warmste Week

De feestdagen staan voor de deur en zoals elk jaar staan wij als school opnieuw klaar om anderen te steunen in een periode waarin het absoluut nodig is om rond ons te kijken en aan anderen te denken. Dit jaar vlamden we mee voor het thema “opgroeien zonder zorgen”. Een thema dat ons heel nauw aan het hart ligt. We zijn er ons heel hard van bewust dat opgroeien voor kinderen niet altijd zonder zorgen verloopt, daarom zetten we ons terug in voor de Warmste Week.

lees meer
Voorlezen 2

24/11/2023

DE GROTE VOORLEESWEEK

Voorlezen, dat is leesplezier doorgeven aan jong en oud. Tijdens de Voorleesweek zetten we jaarlijks het belang én het plezier van voorlezen in de kijker. Dit jaar deden we dat met de slogan 'Word jij mijn voorleesbuddy?'


lees meer
5

20/10/2023

Apotheose projectweek 'Eet Lokaal!'

Tijdens de week van 16 oktober leerden de kinderen van de Geluksvogel heel wat over lokale, ecologische, faire voeding. In alle klassen kwam het thema LEF aan bod. Er werd geproefd, er werd gekookt. Er werd geleerd wat de korte keten is en wat ‘lokaal’ betekent.

lees meer
IMG 20231024 WA0004

18/10/2023

Onze nieuwe website is geboren!

Vandaag is het feest! Na maanden van toewijding, teamwork en creativiteit kunnen we vandaag met veel vreugde en trots onze gloednieuwe website met jullie delen.

lees meer
Made byBits of Love