DE GROTE VOORLEESWEEK

24/11/2023

Voorlezen 2

Voorlezen, dat is leesplezier doorgeven aan jong en oud. Tijdens de Voorleesweek zetten we jaarlijks het belang én het plezier van voorlezen in de kijker. Dit jaar deden we dat met de slogan 'Word jij mijn voorleesbuddy?'


Lezen en voorlezen is belangrijk in de opgroei van kinderen. Het leert kinderen genieten van boeken en verruimt ook hun taalbegrip en woordenschat aanzienlijk.

Van maandag 20 november t.e.m. 24 november hadden we DE GROTE VOORLEESWEEK op school.

Net zoals vorig jaar nodigden we die week ouders en grootouders uit om de dag in klas te starten met een voorleesmomentje. En opnieuw waren dit memorabele verhalen voor al onze kinderen. Dank je wel aan alle voorlezers!

Elke dag schoven de leerkrachten eens door naar een andere klas en zo kwam er iedere dag wel een andere lezer over de vloer. Over de middag werden boeken voorgelezen en ook het bezoek van de auteur Pieter Gaudesaboos, Pascale Platel en Bavo Dhooge waren een absolute meerwaarde gedurende deze week.

We sluiten ons voorleesproject af op 1 december met een heuse BOEKENBEURS in samenwerking met Jeukiboek. De beurs gaat door in de eetzaal van afdeling A van 16u tot 18u. Schepen van onderwijs Jasper Pillen komt de boekenbeurs officieel openen, van harte welkom op dit moment.

We hopen op veel enthousiaste voorlezers en nieuwsgierige boekenwurmen!

WELKOM

Voorlezen 1
Voorlezen 5
Voorlezen 4
Voorlezen 3
Voorlezen 2
Made byBits of Love