Wist je dat wij een filmclub op school hebben?

19/01/2024

5

Voor het tweede jaar op rij organiseren wij op school de filmclub onder begeleiding van juf Yfke. Kinderen vanaf het vierde leerjaar zijn op dinsdag na schooltijd welkom om een film te bekijken en daarna te praten over wat ze hebben gezien. Wist je trouwens dat de leden van de filmclub ook de films kiezen die we volgende week afspelen op Wintervonken! We lieten enkele leerlingen aan het woord over hun ervaringen met de filmclub!

In de filmclub kijken we naar films die je niet direct terug vindt op Netflix of Disney+. Juf kiest de films van JEF en dat is vaak niet wat je denkt. Soms mogen we snacks meenemen of trakteert juf eens. Na de film bespreken we wat we gezien hebben en wat we ervan vonden. We hebben al een paar films gezien, één daar van was ‘Spaceboy’. Het is een Franse film. De slimme Jim is jaar en woont bij zijn papa, een astronaut, die binnenkort de ruimte in gaat. Tijdens een wedstrijd voor jonge wetenschappers krijgt hij zijn mysterieuze klasgenote Emma als partner toegewezen. Jim overtuigt haar om in het geheim een hete luchtballon te bouwen.

- Charlotte Wijffels

De laatste keer zagen we 2 documentaires en een kortfilm:

De eerste ging over een meisje dat haar eigen dansstijl wou maken, iets tussen breakdance en ballet. De tweede was een korte tekenfilm zonder geluid en die eigenlijk veel vertelde. Het ging over een vader die elke dag met zijn zoon ijsblokken maakte op een berg, tot de berg smolt door de opwarming en zijn huis ineen viel. De laatste documentaire ging over twee vriendinnen die in dezelfde voetbalploeg zaten, tot de oudste het nieuws kreeg dat ze naar een oudere groep moest. Dat brak hun hart, maar ze bleven toch doorspelen. Na de kortfilm en documentaires praten we er over. Soms krijgen wij ook een traktatie van onze lieve juf Yfke. Je moet zeker lid worden van de filmclub, het is heel gezellig.

- Lanika Aziri

In de filmclub kregen we ook een cadeautje voor Kerst. We kregen een filmdagboek met stickers en daarin kun je schrijven wat je zag en of je het leuk vond. Soms eten we popcorn. We zagen dit jaar eerst een film genaamd ‘ Nelly Rapp monsteragent’. Dat ging over de tienjarige Nelly en haar hond. Ze brengen de herfstvakantie door bij haar oom Hannibal. Al snel heeft Nelly door dat haar oom lid is van een geheim genootschap dat op monsters jaagt. Nelly wil niets liever dan ook monsteragent worden. Spannend hoor.

- Elena Kaca

6
5
3
2
1
Made byBits of Love